top of page

Receptes de Col Lombarda

La col llombarda o també anomenada col morada, és una varietat de col que pertany als "capitata". És una verdura de fulles compactes d'un característic color morat molt intens i gust semblant al de la col.
Aquesta verdura presenta un alt contingut de antocianines, un pigment responsable del seu color. Les antocianines tenen propietat molt beneficioses per a la vista. Aquesta verdura és recomanable per a la gent que pateix de vista cansada.
També té un alt contingut en glutamina i va molt bé per a la gent que pateix d'ulceres d'estómac.
Les cols (llombarda, brussel·les, etc.) són les verdures més riques en àcid fòlic i un alt contingut de potassi.
Una curiositat d'aquesta col és que antigament s'utilitzava per combatre els efectes de l'alcohol. Així com se'ls hi donava a les dones quan acabaven de donar a llum per així assegurar una bona producció de la llet materna.

 

 

Tallar la col a tires fines i escaldar-la, pasar-ho per aigua freda i escorrer-la. Amanir-ho amb moscatell, vinagre, oli i sal. ( . . . )

La Crema de col lombarda es un plato lleno de color que seguramente sorprenderá a muchos comensales, pero después de sorprender por su aspecto, conquistará por su exquisito sabor ( . . . )

En un bol barrejar tots els ingredients de l’amanida. En un got de batedora, posar les llavors i la resta d’ingredients de la salsa i triturar tot junt ajustant la textura amb aigua en funció de com ens agradi (. . . )

Please reload

bottom of page